Reacties van cliënten


 

een vrouw:

“Deze therapie heeft mij kunnen ondersteunen in mijn hulpvragen. De therapie heeft mij geleerd te voelen en niet alleen maar te denken! Dit was voor mij een openbaring. Ik ben van karakter namelijk een denker. De invulling van de therapie vond ik erg prettig. De meditaties, rollenspellen, spiegel voorhouden, massages hebben me heel veel ondersteuning kunnen bieden in mijn hulpvragen. Ik voelde me vertrouwd en veilig in de nabijheid van Anja.”

een man:

“De huisarts verwees mij naar de psycholoog. Daar heb ik aan cognitieve therapie gedaan. Maar toch voelde ik dat ik er nog niet was. Ik miste nog steeds de aansluiting met mezelf. Ik kende mezelf niet en deed niets met mijn innerlijke gevoelens. Anja werd voor mij een vertrouwenspersoon, waar ik echt alles mee kon delen. Zij raakte mij door haar warme, innemende en geduldige aanpak. 
Zij heeft mij zoal geleerd: problemen onder ogen te zien i.p.v. weg te drukken, mijn gevoel mee te nemen, hoe het “werkelijk” is, naar signalen van het lichaam te luisteren, mezelf van binnen te leren kennen en om openlijk over mijn gevoelens te praten.”

 

een vrouw:

“Anja geeft op een heel natuurlijke en subtiele manier sturing, zodat je zelf bij de inzichten terecht komt waar je naar op zoek was. Ondanks de soms moeilijke thema’s wordt er ook gelachen, waardoor alles wat luchtiger kan worden. Door de sessies bij haar ervaar ik meer evenwicht in mezelf.”

een vrouw:

“Ik leerde ervaren hoe mijn lichaam reageert op spanningen. Bij mij wordt de aandacht gevestigd op ademhaling en pijn, leren voelen van je lijf. In een veilige omgeving kan ik alles zeggen, er wordt serieus naar me geluisterd en er worden voorstellen gedaan waar ik ècht wat aan heb. Ik zit nu veel beter in m’n vel.”

(Deze reacties zijn met toestemming van de betreffende cliënten geplaatst)